Stajyer Ehliyet - Stajyer Sürücü Nedir 2014 Stajyer Ehliyet Hakkında Herşey


Stajyer Ehliyet Nedir  Stajyer Sürücü Nedir 2014

Ehliyette yeni dönemle birlikte hem sınav sistemi değişti hem de stajyer şoför uygulaması başlayacak. Stajyerlikten çıkmak için sürücülerin bir yıl boyunca trafik kurallarını ihlal etmemesi gerekiyor. Stajyer Sürücülere Stajyer Ehliyet verilecek. Geçiçi olarak verilen bu ehliyet ile trafiğe çıkılacak. Bir yıl boyunca trafik kurallarına uymayan Stajyerlerin belgeleri iptal edilerek tüm süreci tekrar en baştan başlatılacak.

Yeni uygulamada ehliyet sınavını geçenler stajyer sürücü belgesi yani geçici ehliyet alacak stajyer ehliyet 1 yıl geçerli olacak bu süre zarfında belirli kuralları ihlal etmeyenler asıl sürücü belgesi almaya hak kazanacak. Sertifikasını 1 yıl içinde ehliyete dönüştürmeyen adayların sınavları iptal edilecek.
Ehliyet almak sadece dur  kalktan ya da birkaç yüz metrelik düz yoldan ibaret olmayacak, hoca desteği sınırlandırılacak çünkü her sınav aracında bir kamera olacak direksiyon başındaki pratik sınav iki aşamalı olacak sürücü adayı belirlenen güzergâh bitene kadar değil trafikte 45 dakika dolana kadar direksiyon başında kalacak.
Üstelik sınav daha önce belirlenen bir yerde değil akan bir trafik birden fazla güzergâhta yapılacak Sürücü Kurslarına taban ücreti getirilecek, denetimler arttırılacak böylece her kurs belirli bir seviyede eğitim vermek durumunda kalacak.

Bu yeni düzenleme ile sürücü adaylarını telaş aldı. Yasa uygulamaya başlamadan ehliyet almak için hücuma geçildi. Aslında korkacak bişey yok Stajer Sürücü uygulamasının getirdiği tek değişiklik bir yıl içinde trafik cezası almadığın takdirde hiç bir sıkıntı yok. Zaten bir çoğumuz ehliyeti alır 2-3 sene sonra araç kullanamya başlarız. Yeni yasada tek zorluk direksiyon sınavının daha kapsamlı ve detaylı yapılıyor olmasıdır. Direksiyon Sınavı uygulaması zaten yürürlüğe girdi. Tek yapmamız gereken direksiyon eğitimlerimize özen göstermeli profosyonel eğitim almalıyız.


Stajyer Ehliyet Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Aday sürücülere ilişkin yönetmeliğin, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra, yeni tip ehliyetlerin dağıtılmaya başlanacağı 2014 yılının haziran ayından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.