Ehliyeti Değiştirmek İçin Sağlık Raporu Gerekir mi? Yeni Ehliyet İçin Ne Yapmak lazım?


Eski ehliyeti yeni çıkan Avrupa birliğine uygun uluslararası geçerliliği olan halk arasında çipli ehliyet ile değiştirmek isteyenlerin ne yapması gerekiyor. Yeni ehliyet için ne yapmalıyım. Yeni ehliyet için sağlık raporu almam gerekiyor mu? Bir çok sorunuzun cevabı burada...

Yeni ehliyetler 1 ocak 2016 dan itibaren verilmeye başlandı. Yeni Ehliyet Hakkında yazımızı okuyabilirsiniz.

Türkiye'de yaklaşık 24 milyon ehliyet bulunurken, bunlar 15 lira karşılığında yenileriyle değiştirilecek.


1-Sürücü belgesi sahipleri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait "surucurandevu.egm.gov.tr" adresinden randevu talebinde bulunabilirsiniz.
2- Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan, tek hekimden alınan "sürücü olur" raporu alınması şart...
3- Yeni sürücü belgesi almak için 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf gerekiyor. Hani şu pasaport için istenilen fotoğraf varya işte ondan :)

4-Bunun yanında randevu alınan emniyet birimine gidip parmak izi vermek gerekecek. çok gıcık ve gereksiz ama yapılması şart...

5- İşlem yapılmadan önce sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren "ödendi" belgesi istenecek.


Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Vatandaş elindeki sürücü belgesini 5 yıl içinde yeni tip ehliyetle değiştirmek zorunda.

50 LİRALIK RAPOR ŞART
Yeni ehliyetler uluslararası olduğu için diğer ülkelerde de geçecek. Ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerden biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve parmak izi isteniyor. Ehliyet değişimi için istenen sağlık raporunu almak ise en az 50 liraya mal oluyor.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.